top of page

over mezelf

foto Lies.JPG

Ik ben Lies, mama van twee dochters, geboren in 2010 en 2013. Een geboorteproces behoort tot de meest intense ervaringen in je leven. Geboorte geven is zonder meer een heldhaftige prestatie. Daaraan begin je beter niet zonder voorbereiding. Als je meedoet aan een marathon verschijn je ook niet onvoorbereid aan de start. 

 

Tijdens mijn eigen zwangerschap wilde ik eerst in een ziekenhuis bevallen. Totdat ik me dankzij een vriendin begon te verdiepen in alternatieven.  Meer en meer ontdekte ik dat we als vrouw zelf veel tools in handen hebben om het geboorteproces vlot te laten verlopen. Ik verdiepte me in ademhalingstechnieken en houdingen en volgde een cursus zwangerschapsyoga. De voorbereiding heeft me geholpen om tijdens het geboorteproces dicht bij mezelf te blijven en de geboorte harmonieus te laten verlopen. Onze oudste dochter werd geboren in het geboortehuis in Tienen. Onze jongste dochter werd hier thuis geboren. Twee heel mooie bevallingen.

Toch kan je niet altijd kiezen hoe de geboorte verloopt. Soms zijn medische ingrepen of een keizersnede nodig. Ook dan kan een bevalling een krachtige, positieve ervaring zijn. Hierop voorbereid zijn kan een wezenlijk verschil maken in je beleving. 

 

Ik ondersteun jullie graag tijdens de voorbereiding via zowel groepslessen als individuele begeleiding. Ik leer jullie ontspanningsoefeningen, houdingen, ademhalingstechnieken en massagetechnieken die zowel tijdens de zwangerschap als de bevalling kunnen ondersteunen. Tijdens individuele begeleidingen stellen we ook samen een geboorteplan op dat afgestemd is op jullie wensen. 

Wie eerdere negatieve ervaringen heeft met bevallen of wie weinig vertrouwen ervaart in het geboorteproces ondersteun ik graag tijdens individuele sessies.

Opleidingen die ik volgde

  • de jaaropleiding specialisatie zwangerschapsyoga YOGABIRTH bij Lut Van Melle

  • de opleiding Trauma en Geboorte bij Ybe Castelyn

  • de opleiding First Aid for Crying Babies bij Thomas Harms

  • de introductie From Womb to World van Anna Verwaal

Een website die ik aanraad, is: www.birthmatters.be. Het is een website vol

  • wetenschappelijke artikels, geschreven in eenvoudige taal

  • geboorteverhalen en geboortefotografie

  • alle keuzemogelijkheden binnen het traject van zwangerschap, geboorte, kraamperiode, … Het helpt door het bos de bomen opnieuw te zien.

BirthMatters.be is een positieve plek waar vrouwen geïnspireerd en gesterkt worden om vol vertrouwen hun eigen keuzes te kunnen maken. Want laat ons duidelijk zijn: er is niet 1 juiste weg. Iedere vrouw kan op zoek gaan naar de weg die bij haar past. 

contact
bottom of page